Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Самоопредељење: Нећемо форсирати примену Вашингтонског споразума

(Фото: FoNet/AP)

Самоопредељење, које је пре два дана остварило убедљиву победу на изборима, послало је данас поруку да будућа косовска влада, уколико је буде формирао Аљбин Курти, неће форсирати примену Вашингтонског споразума.

Осим последње тачке овог споразума, узајамног признања Косова и Израела, остале тачке не иду у корист Косова, изјавила је за приштинске медије Аљбуљена Хаџију из Самоопредељења.

Кад би се та листа окренула наопако и да се узме као прва тачка признање и ту да се све заустави. Остале тачке не иду у корист Косова – случај Газиводе, економско оснаживање Србије, одрицање од чланства у међународним организацијама – нећемо гурати ова питања напред, рекла је Хаџију за КТВ.

Према њеним речима, покрет не очекује никакав притисак САД по овом питању и да је чак о томе разговарала са америчким амбасадором на Косову Филипом Коснетом, преноси Коссев.

Сам Коснет је, у интервјуу за РТК, пошто је Џозеф Бајден преузео позицију председника САД, поручио да је Вашингтонски споразум и даље на снази, али све док у будућности „не буде могуће унети неке измене“.

Очекујем да ћемо наставити са радом градећи на већ постигнутим резултатима, поручио је тада амбасадор.

 

Извор: Данас

Фото: FoNet/AP

Став