Покрет за одбрану Косова и Метохије

Свечља: Села на северу са већинским Албанцима прелазе под надлежност Полицијске станице Јужна Митровица

Фото: Лајми.нет

Косовски министар полиције Ђељаљ Свечља поручио је данас да ће села у којима већински живе Албанци у близини Северне Митровице прећи у надлежност Јужне полицијске станице.

Свечља је на Фејсбуку написао да су овај захтев упутили Албанци из више села и градоначелник Јужне Митровице Агим Бахтири.

„Након захтева градоначелника Јужне Митровице Агима Бахтирија и становника села Суви До, као и прегледа катастрских мапа општине Јужна Митровица, катастарске зоне Суви До, Гушавац, Горње и Доње Винарце и Витомирић прелазе под одговорност полицијске станица у Јужној Митровици“, написао је Свечљла.

Према његовим речима, ова одлука је данас ступила на снагу, а о томе су обавештени генерални директор полиције Самедин Мехмети и два регионална директора полицијских станица.

Мешовито село Суви До, које се налази на пар километара од Северне Митровице, катастарски припада општини Северна Митровица чији су припадници полиције до сада контролисали овај пут што је што је Србима у овом крају давало одређену сигурност. 

Ипак, настојање градоначелника Агима Бахтирија су да Суви До припоји Јужној Митровици.

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print