Покрет за одбрану Косова и Метохије

Свећља: Приватили смо понуду КФОР-а да замени специјалне јединице, Срби одбили

Фото: КоССев

Текст је изворно преведен са албанског

Министар унутрашњих послова Ђељаљ Свећља поновио је данас да посвећеност специјалне јединице нема за циљ угрожавање интереса грађана, већ за заштиту граничних прелаза и особља које тамо ради.

Свећља је на конференцији за новинаре рекао да се након постављања барикада појачала реторика српских власти и паралелних структура које су, како је рекао, ангажовање Специјалне јединице за њих приказале као репресију.

Он је такође говорио о понуди КФОР-а да се Специјалне јединице повуку, казавши да су ту  понуду прихватиле косовске власти, али да су је српски становници одбили, и да је према његовим речима, ово одбијање открило њихову праву сврху, а то је да је политички циљ блокирање путева на Јарињу и Брњаку.

„КФОР је понудио додатне ангажмане и осигурао граничне прелазе додатним снагама. Ми смо казали да је уклањањем барикада присуство Специјалне јединице непотребно, али су чак и ову понуду команданта КФОР – а одбили ти екстремистички елементи“, казао је Свећља.

„Са овим одбијањем, доказали су да нису забринути због присуства Специјалне јединице, већ су њихове намере дубоко политичке и на штету суверенитета наше земље”, изјавио је Свећља на конференцији за новинаре са аустријским колегом Карлом Нехамером, који борави у посети Косову.

 

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

(Zeri/КоССев, 28.9.2021)

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print