Покрет за одбрану Косова и Метохије

Седморо ухапшено због кријумчарења стотине Албанаца у УК

Фото: НЦА

Национална агенција за борбу против криминала Уједињеног Краљевства (НЦА) ухапсила је седам људи у акцији усмереној против организоване криминалне групе која је учествовала у илеганом превожењу стотине албанских миграната у ову земљу, саопштено је из НЦА.

Акција је спроведена јуче у више градова широм Велике Британије, међу којима је и Лондон, а међу ухапшенима је, наводе из НЦА, и вођа криминалне групе за коју се верује да је користила теретна и комби возила за превоз појединаца из северне Француске.

Наводе и да је ова криминална група имала контакте широм Европе – у Француској, Немачкој, Холандији и Пољској.

Осумњичени су саслушани и они се такође сумњиче за заверу ради омогућавања илегалног уласка у Велику Британију и за прање новца.

У акцију је било укључено око 100 службеника у сарадњи са градском полицијом и службеницима из одељења за имиграцију.

Из агенције уједно додају да је током периода од јула до децембра 2020. године, шест покушаја кријумчарења миграната заустављено од стране граничних службеника, а током претреса возила.

Наводе да су сви они потом повезани са криминалном групом коју истражује НЦА.

„У једном од тих покушаја, у августу прошле године, два комбија пресретнута су у року од пола сата, и у сваком је било по десет албанских миграната“, додаје се у саопштењу.

Возачи ових комби возила су ухапшени и истражени од стране имиграционе службе.

У саопштењу се додаје да су у мају 2021. заустављена још два покушаја која се повезују са овом криминалном групом.

Према сазнањима ове агенције, у појединим случајевим мигранти су платили овој криминалној групи између 20.000 и 25.000 фунти да би стигли до Велике Британије.

„Финансијски истражитељ НЦА идентификовали су бројне банковне рачуне за које се тврди да припадају групи, од којих сваки приказује десетине или чак стотине хиљада фунти промета“, додаје се у саопштењу.

(Коссев, 21. 07. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print