Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...

Спутњик: Преминула монахиња Нина из Пећке патријаршије

У Пећкој патријаршији преминула је монахиња Нина, а директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић упутио је саучешће игуманији Пећке патријаршије мати Харитини и сестринству.

“Остаће упамћена као пример истинске монахиње и подвижнице, која је свој монашки живот посветила верном народу и нашој великој светињи, српској лаври, која чува српску духовност и историју, али и нашу будућност на Косову и Метохији”, навео је Петковић, а преноси у саопштењу Канцеларија за Косово и Метохију.

Игуманија Пећке патријаршије мати Харитина изјавила је 16. новембра да је у том манастиру десет монахиња заражено корона вирусом и да се све налазе у самозилозацији. Игуманија је казала да је и она оболела од ковида-19 и да је због упале плућа, десет дана била у болници у Лапљем Селу код Грачанице. Рекла је тада и да је манастир закључан, и док траје епидемија неће бити дозвољене посете.

Извор: Спутњик

Фото: © Tanjug / FILIP KRAINCANIC

 

Став