Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Станковић: Камбери се неозбиљно понаша, нема размене територија

Зоран Станковић, председник Координационог тела Владе Србије за Прешево, Бујановац и Медвеђу, прокоментарисао је за Косово Онлајн наводе Шаипа Камберија да се “Албанци у Прешевској долини радују идеји о размени територија”, као неозбиљни покушај да се та тема врати у фокус.

“Ништа ново нисмо чули од Шаипа Камберија. Очигледно је да у недостатку реакција међународне заједнице покушава да врати једну тему у фокус, о којој су сви заузели јединствен став на свим нивоима, а то је – нема никаквих размена територија, нема никаквих размена становништва. Бујановац, Прешево и Медвеђа су били, јесу и остаће саставни делови Републике Србије без обзира на нечије жеље. Ово су само покушаји одређених лица да се поново о тој теми прича у склопу предстојећих разговора између Београда и Приштине, али такве изјаве више немају никакву тежину и у свим срединама се прихватају као неозбиљно понашање”, каже Станковић.

Оскудно знање Грџаљиуја

Што се тиче оптужби директора Института за судску медицину Арсима Грџаљиуја да су „Срби отварали масовне гробнице и вадили органе убијеним Албанцима“ то само показује да он има изузетно оскудно знање о овој теми.

“Ако сам добро разумео изјаву директора овог Института за судску медицину, онда он има веома оскудно знање о томе како се врши експлантација, узимање органа за трансплантацију, али нажалост није једини на овим просторима који показује знање које није за похвалу”, поручио је Станковић.

Извор: Kosovo-online

Фото: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/AV

Став