Покрет за одбрану Косова и Метохије

Станковић поднео оставку, обратиће се суду поводом аудио записа на друштвеним мрежама

Бобан Станковић (Фото: Грачаница онлајн)

Сада већ бивши председник Привременог органа Косово Поље, Бобан Станковић, дао је оставку на функцију.

Након више незваничних информација на друштвеним мрежама, вест је за КоССев данас потврдио и сам Станковић.

„Као што сам рекао и за још један медиј синоћ, оставку дајем из личних разлога“, казао је у телефонском разговору за наш портал.

На друштвеним мрежама јуче се појавио аудио снимак у којем се наводно Станковић погрдним речима изражава о председнику и премијерки Србије.

Станковић данас није желео да потврди аутентичност снимка за КоССев, понављајући да нема шта „за сада“ више да каже, осим да је поднео оставку и да ће се обратити суду.

„Не бих да сада коментаришем о томе, ја ћу то сада да дам на суд, па ће суд да се бави тиме. Не желим сада да коментаришем, биће времена, јавићу се ја вама када будем имао шта да кажем“, додао је.

Бобан Станковић иначе дугогодишњи члан СЛС-а, разрешен је са свих функција у тој странци почетком 2020. године, а због, како је тада саопштено, деловања против Самосталне либералне странке.

Непосредно након тога, постао је члан Српске напредне странке, како је тада јавио РТВ Ким.

Он је почетком ове године, именован је одлуком Владе Србије за члана, па потом и председника Привременог органа Општине Косово Поље.

Док је још увек био члан СЛС-а, Станковића је, као и друге чланове ове странке, а према њиховим наводима, БИА почетком 2019. године задржавала на Мердару и испитивала, што је СЛС протумачио као вид притиска.

Станковић је у некадашњој влади Хашима Тачија, вршио функцију министра за заједнице и повратак, као и заменика министра рада и социјалног старања у влади Исе Мустафе.

И када је напуштао министарску функцију 2008. године, такође је навео „личне мотиве“ као разлог, а што је и сама косовска влада потврдила. Оставку је дао након серије текстова у косовским медијима о злоупотреби тадашње функције.

(Коссев, 17. 09. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print