Покрет за одбрану Косова и Метохије

Стефановић на Јарињу: Нико нам неће говорити где ћемо у Србији користити своје снаге

© Фото : Министарство одбране Србије
Министар одбране Небојша Стефановић поручио је, после обиласка административног прелаза Јариње, да нам нико неће говорити где ћемо у централној Србији користити своје снаге.
 
„Ми желимо мир и стабилност, али наш народ нико неће угрожавати, нити ће нам неко говорити где ћемо у централној Србији да користимо своје снаге, војску и полицију. То је суверена одлукa Србије. Брисел данима ћути на безумље и безакоње које се дешава на северу КиМ, а онда шаље позиве на деескалацију за обе стране, када се појаве хеликоптери и авиони на небу Србије“, рекао је Стефановић.
 
Стефановић је оценио да нема никаквог простора за стављање лажне једнакости између Београда и Приштине и да деескалацију треба тражити од привремених приштинских органа и то пре свега хитно повлачење специјалних јединица такозване косовске полиције са севера.
 
Тензије које, како је казао Стефановић, већ седми дан изазивају специјалне јединице из Приштине са циљем да унесу страх међу српски народ на северу Косова и Метохије, морају се зауставити, саопштило је Министарство одбране.
Стефановић је указао да, међутим, није лако разговарати са онима који не поштују ниједан међународни договор и изазивају дестабилизацију.
 
„Јака Војска Србије гарант је да неће бити никаквог новог погрома Срба, нити акција попут ‘Олује’ и ‘Бљеска’“, казао је Стефановић.
Подсетимо, министар одбране и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас део снага Војске Србије које се налазе у стању повишене борбене готовости, а које су задејствоване у оквиру тактичких група у гарнизону Рашка, војној бази „Рудница“ и на правцу ка административном прелазу Јариње.
 
У посети нашим снагама били су и амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко и изасланик одбране генерал-мајор Александар Зинченко како би се лично уверили у актуелну ситуацију.
 
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print