Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Стубла: „Вучић не може на Косово док се не извини и док одговорни за геноцид не буду процесуирани пред међународним судом“

Вучић, нити било ко други, неће моћи да посети Косово док се не извини за геноцид, одговорила је унапред на све потенцијалне будуће захтеве српских званичника да посете Косово, косовска шефица дипломатије, Мељиза Харадинај Стубла.

Она је реаговала на Вучићеву синоћну изјаву током обиласка радова на ковид болници у Батајници где је, како је подсетила, пронађена масовна гробница у којој су пронађена тела 744 Албанаца са Косова међу којима је и њен стриц убијен у Љубенићу, навела је.

„Јавно питам Вучића, као чланица породице погођена геноцидом Србије на Косову: да ли сте се осећали поносним када сте били за столом за којим је донета одлука да се почине ови злочини над косовским Албанцима?!“

Због тога ће, како наводи, одговор на све будуће Вучићеве захтеве за посету, али не само његове, бити „истоветан и неће се мењати“.

„Немате дозволу да посетите Косово док се не извините за геноцид почињен над нашим народом и док међународна правда не процесуира оне одговорене за тај геноцид“, стоји у њеној објави на Твитеру.

„Прошло је време када се Косово користило ао валута за међународне трговина и као политичка платформа за политичке наступе Вучића и Србије“, закључује.

Председник Србије потврдио је синоћ написе из приштинских медија, раније ове суботе, да је захтев да посети Косово и Метохију упутио након што је косовска министарка спољних послова претходно затражила да дође у Рашку и посети локацију на којој су пронађени посмртни остаци. Међутим, она је, како је казао, хтела да прави „политички шоу“. Открио је и да је Београд затражио ископавања на пет локација на Косову где се верује да се налазе посмртни остаци Срба, али и да је Приштина такав захтев одбила.

Извор: Коссев

Фото: Ридван Сливова/Телеграф

Став