Покрет за одбрану Косова и Метохије

“ТВ Сири да не шири етничку нетрпељивост према новинарима српских редакција”

Илустрација (Фото: syri-vision.tv/printscreen)

У прилогу ТВ Сири сама потврђује да је повратница Драгица Гашић „побегла из Ђаковице јер није могла да се суочи са медијским притиском Телевизије Сири“, те да се Српкиња поново вратила “у пратњи српских медија и других лица које она назива друговима“.

Новинарка ТВ Сири упитала је на прагу стана Драгице Гашић своје колеге новинаре из које су државе и добила одговор да се ради о редакцијама ТВ Прва и Еуронеwс са седиштима у Београду.

„Узнемирени смо, али и разочарани непрофесионалним поступком локалних новинара у Ђаковици. Нисмо знали да снимају, разговарали смо са њима као са колегама. С обзиром да је Ђаковица забрањен град за Србе, ово је директно цртање мета на екипе Еуронеwс и ТВ Прва, међутим неће нас зауставити да и даље радимо свој посао. Не верујем да ће неко заиста имати снаге да нас заштити. Али, понављам, наставићемо да професионално извештавамо, као и до сада“ рекла је УНС-у репортерка телевизије Еуронеwс Анђелка Ћуп, иначе чланица Управе УНС-а.

УНС и УНС на Косову очекују да представници међународне заједнице и регулаторна медијска тела реагују на извештавање ТВ Сири имајући у виду стварање атмосфере етничког набоја и нетрпељивости.

Такође, УНС и УНС на Косову подсећају да се ради о посебно осетљивој теми и терену и да и најмања медијска непрофесионалност може за последицу имати угрожавање безбедности грађана и новинара.

(РАДИОКИМ, 03. 07. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print