Покрет за одбрану Косова и Метохије

Терор на КиМ: Сирене за узбуну, шок бомбе и блокада улица у Северној Митровици

© Косово онлајн
У северном делу Косовске Митровице је у току акција косовске полиције, која користи шок бомбе и сузавац пошто је неколико стотина грађана блокирало више улица. Активиране су сирене за узбуну, пристигли су и припадници специјалне јединице Росу. Према незваничним сазнањима, слична акција се тренутно одвија и у Звечану.
 
Како јавља репортер Косово онлајна, ситуације је изузетно напета.
 
Припадници косовске полиције за економски криминал и царине затворили су више продавница у северном делу Косовске Митровице и околним местима, и на тај начин изазвали реакцију житеља тог града, који су камионима и возилима блокирали поједине градске улице и раксрнице, јавља РТС.
 
Како наводи портал Косово онлајн, према незваничним сазнањима, косовска полиција је упала једну од градских апотека где су проверавали косовске царинске папире.
Након тога су се окупили грађани, изражавајући незадовољство полицијском акцијом, а ситуација је ескалирала када је косовска полиција почела да баца шок бомбе и сузавац.
 
“Упадају у магацине, продавнице, апотеке не раде, изводе акцију на своју руку и без консултација и припреме са полицијом у северном делу Митровице”, рекли су РТС-у очевици.
 
 
Навели су да су полицијски инспектори у цивилу уз пратњу наоружане полиције у северни део стигли из јужног дела Митровице.
 
Како јављају медији, у близини моста у Косовској Митровици неколико аутомобила је запаљено, а на појединим локацијама куља густ дим.
 
 
Према сазнањима портала Косово онлајн, у току је акција полиције у више места на северу Косова и Метохије, поред Северне Митровице и у Звечану.
 
 
Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print