Покрет за одбрану Косова и Метохије

Турска тражи од Албаније изручење припадника ФЕТО: Они представљају опасност за премијера Раму

Фото: Економиа онлајн

Турска је још једном упутила захтев Албанији да изручи сва лица које Анкара сматра терористима истичући опасност коју представља организација ФЕТО за премијера Албаније Едија Раму, преноси Кљан Косова.

Портпарол турског председника Ердогана, Ибрахим Калин поновио је да организација ФЕТО успева да се инфилтрира у државне институције и да представља велику опасност за све државе у којима делује.

“Албанске власти раде важан посао заједно са нама у борби против организације ФЕТО. Ова терористичка организација успева да манипулише институцијама земаља у којима се шири. Одлучни смо да не дозволимо да се тако нешто догоди у Албанији. Ова организација представља велику опасност за државе у којима делује. Знамо да та група ради на погоршању односа између наше две земље”, рекао је Калин.

Албанија ће од Турске купити и дронове вредне осам милиона евра, ради повећања безбедности.

“Разговарали смо и са премијером Рамом о сигурности у региону Балкана и нашој сарадњи у НАТО-. Имамо добру сарадњу са Албанијом на пољу одбране. Мир и стабилност Албаније значи мир и стабилност за Турску, а такође и за регион”

Калин је обавестио албанског премијера Едија Раму да турски председник Ердоган припрема за званичну посету Албанији и нагласио да ће његова посета Тирани уследити у наредним месецима.

 

(Клан Косова/Косово онлајн, 4.7.2021)

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print