Покрет за одбрану Косова и Метохије

Увредљиви графити у Сушици на Космету уклоњени, страх међу Србима остаје

© Фото : Канцеларија за Косово и Метохију
Увредљиви графити, који су у уторак осванули на дечијем игралишту у Сушици, данас су уклоњени. Мештани овог села су, према речима представника локалног савета Марка Симића, након овог инцидента узнемирени.
 
Председник општине Грачаница Срђан Поповић казао је да је безбедносна ситуација у српским срединама на Косову забрињавајућа, преноси РТВ КиМ.
 
Поповић који је јутрос обишао дечије игралиште у Сушици напомиње да до сада није забележен ниједан инцидент у овом мултиетничком селу.
„То је веома тешка и увредљива порука, поготову када се тако нешто исписује на месту на коме се играју деца. Мислим да је све ово синхронизовано и да је у последњих месец дана појачан интензитет напада на српско становништво на целој територији Косова и Метохије“, рекао је он.
 
На зиду породичне куће фамилије Крстовић у Гораждевцу графит с поруком „ОВК – Косово“ - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
Политика
Претње Србима у Грачаници: Графити мржње на дечјем игралишту /фото/
„Много пута смо апеловали на полицију да ради свој посао, тражили смо од КФОР-а да појача патроле. У ваздуху се осећа да нешто није како треба. Докле год не буду пронађени починиоци, сви људи који раде такве ствари осећаће се слободно да то и убудуће чине“, додао је Поповић.
 
Представник локалног савета Сушице Марко Симић казао је да је Сушица мултиетничко село и да до сада нису имали проблема са комшијама Албанцима.
 
„Сумњам да су ово урадили мештани Сушице, пре бих рекао да су то дошљаци који дођу на викенд или на 10 – 15 дана и покушавају да нешто остваре, али не знам шта. Ситуација није наивна ни мало, мештани су уплашени и узнемирени. Ја не знам како своје дете да охрабрим и шта да му кажем да би га задржао да остане овде“, казао је Симић.
 
Директор Канцеларије за Косову и Метохију Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Политика
Петковић: Србија је одлучна да помогне свом народу на Косову и Метохији
Он напомиње да су припадници косовске полиције јутрос извршили увиђај и да је истрага о овом случају у току.
 
„Ништа конкретно нам нису рекли, узели су изјаве од мене и комшија. Искрено се надам да убудуће неће бити оваквих проблема“, закључио је Симић.
У Сушици тренутно живи више од 800 људи, а у самом селу има око 120 српских и око 70 албанских кућа.
 
 
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print