Покрет за одбрану Косова и Метохије

У најави данашње Столтенбергове посете Косову Османи и Курти су “госпођа” и “господин”

Фото: Balkaneu

Поводом данашње посете генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга Косову, на званичној веб страници овог савеза објављен је програм посете, али су као и до сада, изостављене функције косовских званичника, преноси Коха.

Косовска председница Вјоса Османи је наведена као госпођа, а премијер Аљбин Курти као господин.

Током посете Косову Столтенберг ће осим са њих двоје, разговарати и са министром за заједнице и повратак Гораном Ракићем, који је у најави такође представљен као господин, без навођења функције.

Столтенберг ће се такође састати са командантом Кфора генерал-мајором Франком Федеричијем и директором НАТО Саветодавног тима бригадним генералом Јоргом Рутером.

У програму се наводи да ће Столтенберг посетити трупе Кфора, али не и у којој земљи.

На ранија реаговања због ненавођења функција косовских званичника, портпаролка НАТО Делфин Мос је одговорила, да ни на састанцима које је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг одржао са Куртијевим претходницима нису навођене њихове функције.

Како је објаснила, то је у складу са постојећим правилима.

“То је мање-више познато, с обзиром на то да Косово још није чланица НАТО и да и пре Аљбина Куртија, ни председник Косова, ни премијери, ни министри и функције других личности нису цитиране, нити су њихове посете објављиване у званичним документима Северноатлантске алијансе на сајту НАТО”, одговорила је тада Мос.

(Косово онлајн, 30. 06. 2021/Коха диторе)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print