Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...

У Приштини терају 87-годишњу Лепосаву на улицу, умешало се Министарство за повратак

Представници Министарства за заједнице и повратак посетили су данас породице из Павиљона “Е” у Приштини којима прети исељење, а једна од њих, 87-годишња Лепосава Стојановић каже да она одатле нема куда да оде.

“Овде живимо од 1973. године у становима које нам је доделио Студентски центар Универзитета у Приштини и општина Приштина на трајно коришћење, о чему сведочи ова документација. Због тога своје станове ја и моје комшије нећемо напустити без трајног решења за нас”, каже Стојановић.

Павиљон “Е” налази се преко пута Библиотеке у Приштини, где по урбанистичком плану град треба да се гради велики паркинг и пословни простор.

Лепосава Стојановић живи са још 14 породица, међу којима има и Албанаца и сви заједно, како каже, представљају једну сложну породицу.

Њен комшија Сами Кика, председник скупштине станара, каже да му је Лепосава и сестра и мајка и моли Министарство за заједнице и повратак и министра Далибора Јевтића да се лично заложи за решавање њиховог проблема јер им већ 1. децембра прети принудно исељавање.

Сарадници министра Јевтића су данас обавестили узнемирене становнике овог павиљона да ће министарство, у складу са својим мандатом, размотрити све могућности изналажења најповољнијег решења за све и у том смислу очекују подршку градских власти.

“Већ смо у контакту са градоначелником Приштине Шпендом Ахметијем са којим разматрамо најбоља решења за овај проблем и надамо се да ћемо на крају из ове неизвесне ситуације сви изаћи донекле задовољни”, пренели су сарадници министра Јевтића становницима којима прети исељавање.

Представници Министарства за заједнице и повратак ће се наредних дана интензивно ангажовати на пружању све неопходне подршке и помоћи станарима повиљона у чијој близини су већ започети радови на рашчишћавању терена, наводи се у саопштењу.

Извор: Kosovo-online

Фото: Ministartsvo za zajednice i povratak

Став