Покрет за одбрану Косова и Метохије

Фондација „Делије“ малишанима у Гораждевцу направила игралиште

Фото: Снимак екрана

Фондација „Делије“ обезбедила је финансијска средства за изградњу дечијег игралишта у Гораждевцу. Малишани нису крили своје одушевљење новим местом за играње и дружење.

У склопу црквеног имања у уторак је званично отворено игралиште за децу Гораждевца. На отварању игралишта екипа Радио Гораждевца затекла је малишане који су чекали да парк званично буде отворен, како би могили да почну са игром.

„Ми смо имали овде игралишта али нису  била толико лепа као ово данас овде.  Поред игралишта свиђа ми се и зеленило, дрвеће и цвеће које је засађено. Уживаћемо дружећи се“, казала је узбуђена једанаестогодишња Антонина Павловић.

„Свиђа ми се ново игралиште. Највише ћу се играти на тобогану“, рекао је кратко Бане Стевановић.

„Биће нам занимљиво, играћу се са другарима“, каже осмогодишња Рада Кастратовић.

Председник црквеног Одбора Миодраг Стевановић захвалио се фондацији „Делије“ на пруженој помоћи.

„Ми смо до сада имали игралиште, и у порти у другом црквеном делу, која су била нефункционална. Имали смо тобоган стар 18 година, који уопште није вршио функцију тобогана, није био безбедан“, рекао је Стевановић.

Ново игралиште је значајно за децу, како би своје слободно време провела дриужиће се, а не крај рачунара и телефона, казао је један од родитеља Младен Стевановић.

„Игралиште је значајно јер до сада овде није било сличних места где би се деца играла. Деца се свакако друже, а нови парк ће поспешити њихову игру и одвојиће их од рачунара и телефона, на којима проводе већи део свог слободног времена“, истакао је Младен.

Фондација „Делије“ је прикупила 18.000 евра за узградњу игралишта. У Гораждевцу има око 80 деце која похађа ОШ „Јанко Јовићевић“.

(Радио Гораждевац/KoSSev, 06. 10. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print