Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Хоти: Инат Куртија и Раме довео до лоших односа Косова и Албаније

Фото: Економија онлајн

Професор међународних односа Африм Хоти у изјави за Косово Онлајн оцењује да се неслагања премијера Косова и Албаније Аљбина Куртија и Едија Раме морају превазићи, јер су добри односи са Албанијом од виталног значаја за Косово. 

“Дефинитивно сматрам да су тренутни односи Косова и Албаније резултат тренутних личних ината и немам никакве дилеме да се односи неће побољшати. Чињеница је да политичка опредељења Куртија и Раме у одређеним моментима нису била иста, али верујем да ће убрзо та неслагања бити превазиђена и да ће односи између две земље, Косова и Албаније, бити изванредни”, казао је Хоти.

У прилог томе он наводи честитку премијера Аљбина Куртија, коју је након изборне победе упутио премијеру Едију Рами.

Хоти истиче значај добрих односа јер су Косово и Албанија важни фактори за стабилност читавог Западног Балкана и због тога је њихова сарадња нужна.

“Добри односи са Албанијом, али и са другим земљама у окружењу су веома битни како би се показало да је Косово фактор стабилности и да не представља проблем регионалног развоја. Међутим, за Косово су од посебне важности добри односи са Албанијом, јер Косово у будућности очекују важни изазови и задаци где Албанија у многоме може дати свој допринос”, закључује Хоти.

 

(Косово онлајн, 2.5.2021)

Став