Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Хоти: У Бриселу не разговарамо о аутобуским линијама, већ о међусобном признавању

Премијер Косова Авдулах Хоти критиковао је вечерас лидера Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја у вези дијалога са Србијом, поручивши да све информације које поседује имају и партнери владајуће коалиције.
“Не може бити техничког дијалога. Не говоримо у Бриселу о аутобуским линијама, већ о међусобном признавању. Харадинај такође има све информације”, истакао је Хоти на РТВ Дукађини.

Према његовим речима, дијалог са Србијом води у складу са Уставом Косова и платформом која је део коалиционог споразума.

“Не сумњам да водим овај процес. Али свима би требало бити јасно да Косово има само једног премијера. Не може бити више премијера”, поручио је Хоти.

Косовски премијер је навео и да је његово ограничење Устав Косова, као и да има поверења у себе и у своје међународне партнере.

У Вашингтону о вишемилионским пројектима

Говорећи о најављеном сусрету у Вашингтону 2. септембра, Хоти је истакао да ће се разговарати о економским питањима.

Косовски премијер је истакао да је након неуспеха јулског састанка у Белој кући постојала стална комуникација за одржавање новог састанка.

Хоти је навео да ц́е на дневном реду састанка бити економска питања и да ће се разговарати о пројектима вредним стотинама милиона евра.

Хоти: Курти увек на погрешној страни историје

Хоти је оценио да је лидер Покрета Самоопредељење Аљбин Курти увек био на погрешној страни историје, у свим процесима кроз које је Косово пролазило.

Косовски премијер је поручио да ће дневни ред састанка у Вашингтону бити у потпуности економски и оштро критиковао Куртија у вези са изјавама о том састанку.

“Пронађите ми једног грађанина на целом Косову који мисли да се у Белој кући може постићи договор који би могао бити штетан за Косово. Курти је потпуно погрешио. Кроз историју је грешио о таквим догађајима. Грешио је о Рамбујеу, Бечу, проглашењу независности и у свим важним процесима кроз које је Косово прошло. Чак и сада је Курти на погрешној страни историје”, рекао је Хоти за РТВ Дукађини.

Према његовим речима, док је Самоопредељење протестовало због Ахтисаријевог пакета, они и даље заступају исту логику.

“Ми као Демократски савез Косова, партнери у владајућој коалицији, немамо сумње да у Белој кући може да буде нечег лошег за Косово”, поручио је Хоти.

Извор: Kosovo Online/Gazeta express

Фото: GazzetaExpress

 

Став