Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Јорн Роде: Влада и председник што пре, па наставак дијалога

(Фото: Koha ditore )

Амбасадор Немачке на Косову Јорн Роде изјавио је да Немачка и Француска позивају на брзо формирање владе Косова и избор председника, и пружању подршку наставку дијалога Београда и Приштине под окриљем ЕУ.

Роде је на свом Твитер налогу честитао на изборној победи Аљбину Куртију, Вјоси Османи и Самоопедељењу.

,,Немачка и Француска честитају грађанима Косова. Честитамо Аљбину Куртију, Вјоси Османи и Самоопредељењу на изборној победи. Позивамо на брзо формирање владе и избор председника, када буду потврђени коначни резултати избора“, навео је Роде.

Роде је навео да ће ЕУ наставити да даје подршку Косову у спровођењу реформи, јачању владавине права, борби против организованог криминала и управљању пандемијом коронавируса.

,,Радујемо се амбициозном програму реформи, укључујући јачање владавине права и борбу против корупције и организираног криминала. ЕУ и Кацеларија ЕУ за Косово и  даље ће подржавати Косово у управљању пандемијом коронавируса“, написао је Роде.

Амбасадор Немачке је додао да Немачка и Француска подржавају наставак дијалога Косова и Србије, који води даљим евроинтеграцијама обе земље.

,,Спремно подржавамо наставак дијалога између Косова и Србије под окриљем ЕУ, који води даљим европским интеграцијама обе земље“, написао је Роде.

Извор: Kosovo Online

 

Став

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...