Покрет за одбрану Косова и Метохије

Декласификовани документ западних лажи о рату у Босни и Херцеговини

Строго поверљиви документ, архивиран у Одељењу службе безбедности Армије БиХ- Трећи корпус (штампан у свега два примерка) непорецив је доказ да је Армија Босне и Херцеговине знала да у њеним редовима ратује мрежа муџахедина која инструкције добија од терористичких вођа – Ал Каиде и каснијих оснивача ИСИЛ-а.

Документ разобличава мрежу и планове Запада за њихов долазак и деловање у Босни и Херцеговини. Чланови одреда “Ел муџахедин” који су ратовали у саставу Армије БиХ – прва ритуална одрубиљивања глава извршили су и снимили камерама на делу фронта под планином Озрен. Много касније, одсечене главе на сиријском песку – постаће препознатљив знак ИСИЛ-а.

У документу под ознаком «строго поверљиво» налазе се имена и бројеви телефона особа са којима је одред «Ел Муџахедин» комуницирао у време ратних акција. На списку бројева су и они регистровани у Америци, Британији и Холандији, као и бројеви исламских културнх центара у Милану и Лондону.

Кључни човек за комуникацију одреда који ратује под заставом Алије Изетбеговића према земљама Залива, Америке и Европе био је Мухамед Ал-Касим, док је за европске земље- канал ишао преко Исламског центра у Милану. За подручје Америке задужен је био Ебу Мувефак.

Нека од имена са којима је одред “Ел муџахедин” размењивао информације чине сам врх светског тероризма:

Ебу Мусаб ( Ебу Мусаб ел Заркави) – шеф Ал Каиде Ирака и оснивач ИСИЛ-а касније

Фатих Камел, вођа Ал Каиде

Осама Бин Ладен (на изворном арапском Усама бин Мухамед бин Авад бин Ладин)

Раскринкавње планова светских стратега и њихових исламистичких штићеника на задатку разбијања Југославије и кројења лажне историје рата у БиХ могло би да почне. Шта Запад, након обелодањивања овог документа, може да понуди у своју одбрану?

(eagleeyeexplore, 07.07.2024)