Покрет за одбрану Косова и Метохије

Делије промовисале нови слоган: Државо, заустави исељавање Срба са Косова

Фото: Делиије представиле нови слоган „Државо заустрави исељавање Срба са Косова“/Н1

Поруку „Државо, заустави исељавање Срба са Косова!“, Делије су синоћ истакле на кошаркашкој утакмици Црвена звезда – Жалгирис, али и данас на улицама Београда. На великој застави Србије, у средишту је мапа Косова.

Навијачи Црвене звезде су се окупили данас код Храма Светог Саве и уз истицање наведене поруке, прошетали до стадиона „Рајко Митић“ на пролећну премијеру против Вождовца.

Спортклуб Н1 јавља да је једно време саобраћај на релацији од Аутокоманде до Славије био блокиран или успорен, а Делије су у пратњи полиције прошетале до највећег српског стадиона.

„Очекује се да песме о љубави према Космету и поруке држави буду доминантне и током утакмице са Вождовцем, а почетак меча је у 16.30 часова и сва дешавања можете пратити у уживо блогу Спорт клуба“, пише овај канал.

Подсетимо, Делије су крајем јула прошле године такође на свом стадиону представиле тада нови слоган „Кад се војска на Косово врати“, након чега је уследило једнобразно серијско исписивање ове поруке широм Србије али и региона.

 

Уместо доласка војске, крајем септембра у Бањској, Косовска полиција је убила тројицу локалних Срба, који су били део наоружане униформисане групе под командом Милана Радоичића, након што је у заседи убијен косовски полицајац. Том приликом је заплењен арсенал војног наоружања из Србије и опреме у вредности од пет милиона евра, уз остављена документа, снимке наводних вежби са војних полигона у Србији. Председник Вучић је тада нагласио да се ради искључиво о Србима са Косова.

 

Korteo navijača Crvene zvezde pred meč sa Voždovcem
Кортео навијача Црвене звезде пред меч са Вождовцем