Покрет за одбрану Косова и Метохије

Лукашенко позвао Србију: Одлучите се шта желите

Председник Белорусије Александар Лукашенко (© Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File)

Председник Белорусије Александар Лукашенко позвао је Србију да се определи какву политику жели да води у односу на ту земљу, преносе “РИА Новости”.

 

“Морамо да разумемо политику коју Србија води и жели да води у односу на Белорусију. Ако желе, онда треба да буде и резултата у трговинско-економским односима. Ако желе да се додворавају, грубо речено, и подржавају европске и америчке санкције Белорусији, то је њихов посао. Нека се определе и подрже те санкције, ако су заборавили добро које смо им чинили”, рекао је Лукашенко о Србији током састанка са новим амбасадорима Белорусије.

 

 

Председник Белорусије је напоменуо да “ако Запад и Америка не желе да сарађују са Белорусијом, она ће чувати своје амбасаде тамо где је потребно, а главне дипломате ће пребацити у она подручја где се види неки рад и помаци”.

 

“Белорусија сарађује са многим земљама. Желимо да ојачамо ту сарадњу, то ће важити и за Србију. Само треба да схватимо шта они хоће. Једно је изјаснити се, а радити нешто сасвим друго. Таква политика никоме није потребна”, поручио је Лукашенко.

 

Лукашенко је данас именовао нове амбасадоре у неколико афричких земаља, као и у Кини и Србији.

(РТ Балкан, 20.11.2023)