Покрет за одбрану Косова и Метохије

Покрет за одбрану Косова и Метохије: Српски народ на Косову и Метохији добија своје легитимне представнике

Поздрављајући Сабор Српског националног већа за Косово и Метохију, желимо му да у потпуности испуни своју часну мисију у нашој јужној покрајини. С обновљеним Већем, српски народ на КиМ добио је свог легитимног представника после једанаест година страховладе Вучићеве Српске листе. Ово свесрпско и нестраначко тело у покрајини наставиће дело свог незаборавног претходника из деведесетих година прошлог века.

Покрет за обнову Косова и Метохије спреман је за најужу сарадњу са Већем у циљу заједничке борбе за ослобођење Косова и Метохије од данашње двоструке окупације – албанске и западне. Делимо заједнички став да у том прегнућу најпре треба обезбедити веродостојно народно представљање, што је могуће само свргавањем отуђене и братоубилачке покрајинске камариле инсталиране из Београда.

Свесни смо да у постојећим околностима Већу предстоји готово илегална борба за стицање поверења измученог српског народа у покрајини. Зато сматрамо да свака помоћ из остатка Србије, српских земаља и дијаспоре  мора бити спремна и делатна. У тој ствари Веће може рачунати на пружену руку Покрета за одбрану Косова и Метохије.

Председништво

Београд, 26. новембар 2023.