Покрет за одбрану Косова и Метохије

Протојереј Дарко Р. Ђого: Запад кажњава Србе на Косову зато што воле Русију

Протојереј Дарко Р. Ђого за Руску газету (Фото: rg.ru/Screenshot)
Постоји велика вероватноћа заоштравања сукоба на Космету, јер Албанци желе да искористе заузетост Москве денацификацијом и демилитаризацијом Украјине, да покушају да се приближе циљу стварања етнички чистог региона. Истовремено, Запад гура “Косоваре” да преко њих дисциплинују и потчине Србију, да казне српски народ због његове неуништиве љубави према Русији. О томе је у ексклузивном интервјуу за Руску газету говорио протојереј Дарко Р. Ђого, професор, продекан Православног богословског факултета који носи име Светог Василија Острошког Универзитета у Источном Сарајеву.
 

– Албанске сепаратистичке власти немају другу подршку за своју терористичку власт на Косову и Метохији, осим НАТО-а, чији су вазали и присталице – навео је свештеник.

Истакао је да је Сјеверноатлантска алијанса била та која је дозволила “Косоварима” да протјерају српски народ.

– Албански народ био је вјеран традиционалним вриједностима и имао је демографски бум. Врло брзо по “стицању независности” препустио се свим пороцима карактеристичним за западну декадентну цивилизацију .Албанци више немају дјеце од Срба, немају кохезију, њихово друштво је чудна мјешавина западних порока и агресивне племенске свијести – наласио је Ђого.

Ђого је је напоменуо да Албанци сада желе да искористе последњу шансу да “ријеше српско питање на Косову” протјеривањем преосталих Срба из покрајине.

– С обзиром на то да су до сада уживали подршку Њемачке, Америке и Велике Британије, не бих се изненадио да су њихове посљедње акције биле у потпуности у складу са овим центрима моћи – истакао је професор.

– А знамо да где западне земље Нарочито је угрожен српски народ јужно од реке Ибар јер живи у гету, у драматичној ситуацији која више подсјећа на 19. век и отоманску окупацију. Све што данас можемо и да замислимо – истакао је Ђого.

Протојереј је са жаљењем предвидео заоштравање сукоба на Косову и Метохији, будући да Албанци желе да искористе заузетост Руске Федерације денацификацијом и демилитаризацијом Украјине и приближе се циљу стварања етнички чистог региона.

– Запад ће наставити да гура Албанце да преко њих дисциплинују и потчине Србију и кажњавају српски народ због неуништиве љубави према Русији“ – резимирао је ауторитативни српски духовник за Руску газету.

(РТРС, 14. 12. 2022)