Покрет за одбрану Косова и Метохије

Пуштен ухапшени за лепљење стикера, покренут поступак за изазивање мржње против укупно пет малолетника

Фото: ’’КП’’

Пуштен ухапшени за лепљење стикера, покренут поступак против укупно пет малолетника…

Косовска полиција пустила је на слободу малолетника који је након поноћи ухапшен због лепљења стикера а којима се, према тумачењу Косовске полиције, изазива мржња, раздор и нетрпељивост. Испитано је укупно пет особа против којих се сада води поступак.

Припадници Косовске полиције ухапсили су малолетника у 01.00, у улици Иво Лоле Рибара у Северној Митровици где је, како је претходно саопштено за КоССев, лепио стикере на саобраћајној сигнализацији.

Заменик командира Косовске полиције региона Север, Ветон Ељшани, потврдио је за КоССев да је ова особа испитана, али и да јој је потом одређено 24-часовно задржавање.

Полиција је у међувремену извршила четири претреса – три у Северној Митровици и један у Зубином Потоку. Испитала је још три малолетне особе.

Они су након испитивања пуштени на слободу.

Ељшани је казао да су куће сваког од испитаних биле претресене и да је током провера пронађено „преко 1.500 памфлета“, односно за полицију, „докази који поткрепљују кривично дело изазивање мржње“.

Косовска полиција потврдила је вечерас за КоССев да је у међувремену испитана и пета особа, такође малолетна, која се терети за изазивање мржње, те да је потом пуштена.

„Остале четири особе су саслушане и код већине су пронађени материјални докази који поткрепљују кривично дело изазивање мржње“.

У међувремену је пуштен и малолетник који је ухапшен након поноћи.

„Након разговора са последњом особом, сви су пуштени по редовном поступку, укључујући и прву особу која је приведена данас у раним јутарњим сатима“, навели су из Косовске полиције.

 
Шта је на стикерима?

 

На основу фотографија које је медијима доставила полиција, реч је о стикерима са елементима и у бојама Црвене Звезде, углавном са навијачким паролама попут „Што не може нико можеш ти“, „Делије Север“…

На појединим стикерима такође са црвено-белим мотивима стоје натписи „Космет“, „Косово“. Ту су и стикери на којима се поред натписа Зубин Поток, налази мапа Косова у бојама заставе Србије.

Међу њима су и они са ликом једног од припадника оружане групе Срба који је погинуо у сукобу са Косовском полицијом 24. септембра у Бањској.

 

Stikeri Crvena Zvezda delije
ФОТО: ’’Косовска полиција’’

(КоССев, 08.07.2024)