Покрет за одбрану Косова и Метохије

Велибор Џомић: Лепосавић на челу Министарства до одлуке Скупштине

(Фото: ИН4С)

,,Предсједник Владе, а ни Влада немају уставно право да бирају и разрешавају министре него је то надлежност Скупштине. Министре, вршите своје дужност!

Др Велибор Џомић, парох подгорички и координатор Правног савјета Митрополије црногорско-приморске у својој објави на друштвеној мрежи фејсбук, је казао да, сходно члану 105 став 3 Устава Црне Горе, министра на предлог предсједника Владе разрешава Скупштина. Дакле, како је додао, министар правде, људских и мањинских права др Владимир Лепосавић има обавезу да врши своје уставне и законске надлежности до одлуке Скупштине по предлогу предсједника Владе.

„Да ли министар има право да руководи министарством послије најаве председника Владе да ће Скупштини Црне Горе упутити предлог за његово разрешење?

Сходно члану 105 став 3 Устава Црне Горе, министра на предлог предсједника Владе разрешава Скупштина. Дакле, министар правде, људских и мањинских права др Владимир Лепосавић има обавезу да врши своје уставне и законске надлежности до одлуке Скупштине по предлогу предсједника Владе.

Министар Лепосавић од данас уопште није у тзв. техничком него у пуном мандату на исти начин као и од 4. децембра 2019. године до данас. Радом министарства у овом случају не може да руководи предсједник Владе или државни секретар.

Предсједник Владе, а ни Влада немају уставно право да бирају и разрешавају министре него је то надлежност Скупштине. Министре, вршите своје дужност!“ – навео је Џомић.

 

Извор: ИН4С
Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије