Покрет за одбрану Косова и Метохије

Игор Ивановић: Није случајност што су и Милошевић и Ђинђић изгубили главу због Косова

Фото: Youtube screenshot

У 64. издању емисије Дијалог говорио је публициста и књижевник Игор Ивановић. Емисија је снимљена 28. априла у нашем студију у Београду

Да ли је у титоистичкој епохи било непожељно обележавати верске празнике? Да ли готово истовремене изјаве председника Србије и Хрватске о Јасеновцу најављују промену државних политика према том питању? Колико су тачне тезе о сарадњи Равногорског покрета са усташама током Другог светског рата? Да ли постоје двоструки аршини у јавности када се ради о случајевима Мирослава Алексића и Бранислава Лечића, и због чега? Каква је историјска улога Слободана Милошевића и зашто се она актуелизује серијом „Породица”? Колики је историјски значај Осме седнице? Да ли је Зоран Ђинђић уочи смрти променио политички став према Западу и српским националним интересима? Зашто је у Србији практично прећутана књига „Трећи метак” аутора Николе Врзића и Милана Веруовића у којој се износи другачија верзија о убиству Зорана Ђинђића од оне званичне? Шта су сличности а шта разлике у политикама четири постпетооктобарска владара: Ђинђића, Коштунице, Тадића и Вучића? Зашто је важно да одговарају политички Шта нам о нашем друштву говори чињеница да ликови попут Чедомира Јовановића и Вука Драшковића и данас уживају материјалне и друштвене повластице иако су изневерили све идеале за које су се залагали? Каква је идеолошка политика актуелне власти у односу на Други светски рат?

О овим и другим темама у 64. издању емисије Дијалог говорио је публициста и књижевник Игор Ивановић. Емисија је снимљена 28. априла у нашем студију у Београду.

Извор: Нови стандард