Покрет за одбрану Косова и Метохије

Спутњик: Покрет за одбрану Косова усваја „Пројекат за реинтеграцију КиМ у уставни поредак Србије“

Фото: © Sputnik / Сандра Черин
Пише 
 

Седница Скупштине Покрета за одбрану Косова и Метохије, на којој се расправљало о усвајању документа „Пројекат реинтеграције Косова и Метохије у уставноправни поредак Републике Србије“, одржана је у суботу у хотелу „Москва“.

Проф. др Милош Ковић, члан председништва Покрета је у уводном делу седнице представио извештај о раду током протеклих годину дана и истакао да је њихов циљ био и остао буђење јавности и показивање да Београд, Србија и српски народ нису изгубили веру, виталност и снагу коју су показивали кроз своју историју, а нарочито у протеклих неколико деценија.

„Овде смо у духу оне традиције коју су представљали људи са српских универзитета, из јавног живота, од рецимо 1912. до 1918. године, јер када су постављена питања голог опстанка државе, народа, питање територија, а то су питања о којима нема погађања, онда су се окупљали људи који можда нису директно из света политике, али су се без икаквог питања ко којој странци припада окупљали у одбрани отаџбине“, рекао је Ковић и додао да Покрет за одбрану Косова и Метохије данас броји око 4.000 чланова.

Академик Матија Бећковић на седници Покрета за одбрану Косова и Метохије
© SPUTNIK / САНДРА ЧЕРИН
Академик Матија Бећковић на седници Покрета за одбрану Косова и Метохије
 
Седници су присуствовали чланови председништва Покрета за одбрану Косова и Метохије – проф. др Митра Рељић, проф. др Слободан Самарџић, проф. др Богољуб Шијаковић и проф. др Часлав Копривица, бројни чланови и истакнути интелектуалци.
 

(Спутњик, 15. 05. 2021)