Покрет за одбрану Косова и Метохије

Саопштење Покрета за одбрану Косова и Метохије поводом „изненађујућег“ ултиматума ЕУ

Као кукавица јаје власти Србије подметнуле су неке медије који су „сазнали“ да ће у четвртак у Бриселу Марку Ђурићу Лајчак уручити текст „правно обавезујућег споразума“ о тзв. свеобухватној нормализацији односа између Србије и „Косова“. Иако су се власти Србије на овакав акт обавезале још јануара 2014. године, њихови високи представници данас глуме изненађење и запрепашћење поводом понашања Европске уније. Можда Вучић и дружина нису баш ових дана очекивали наплату дуга за толерантан став Уније према диктатури у Србији у замену за саучесништво у динамици постепеног признвања „Косова“, али овакав епилог био је очекиван свакоме ко је пажљивије посматрао дугогогодишњи ход званичне политике Србије према коначној издаји националних интереса.

Покрет за одбрану Косова и Метохије упозорава целокупну јавност Србије и српски народ, где год живео, да се великим брзином приближава час Вучићеве коначне предаје наше јужне покрајине, чиме би започео ланчани процес отуђивања и других делова Србије. Нико не треба да очекује чуда у виду некаквог преокрета политике која се, што у отвореном, што у скриваном сагласју са западним учесницима, води већ осам година. Наредних дана можемо очекивати врхунац лажљиве и преварантске реторике са врха власти, чији је једини смисао да се избегне историјска одговорност за Велеиздају и, штавише, пребаци на неког другог.

Када најкрупније националне и државне интересе гази сама власт, онда је на народу да их брани и спасава. Сада је тренутак за то. Покажимо непристајање и пружимо отпор овој национално деструктивној политици. Нека свако зна да ће отпор народа довести до заслуженог краја све оне који свесно и плански воде Србију у пропаст.

Београд, 29. јула 2020.