Покрет за одбрану Косова и Метохије

Повереништво за КиМ: Повуците се из УЧК институција!

“Александре Вучићу, ти као председник Србије немаш права да се сакривањем иза ОЕБС-а ,,мириш” са одлуком ,,Косова” о референдуму нити са било којом одлуком његовом! Косово није чланица нит’ је призната у УН-у! Колико год се ти са партнерима твојим, Приштином, Тираном и Западом упирао да га државом направиш, Косово није држава! И зато не смеш њихове одлуке да аминујеш и прихваташ их као одлуке суверене и признате државе чиме свесно или не, цементираш државност његову попут највећег албанског лобисте.

Кукавичје јаје од 16. Јануара врло брзо ће се трансформисати у ,,Тројанског коња” следећим, ГЛАВНИМ референдумским питањем – да ли сте за постизање споразума са Приштином? Што ће бити еуфемизам за продају Косова и Метохије.

Твоје претње увек изрицане у футуру и никада реализоване у презенту, само су куповина времена и ругање наивном народу! Ругање бесконачним ,,Хитним” сазивањима Савета за Националну Безбедност, празним претњама, понижавајућим малтретирањем војске и узалудним трошењем горива при излету њиховом до Краљева или Рашке, где се циркуска представа по правилу завршава.

Често се запитамо, у преварама, лажним обећањима и стерилним одлукама…ко од кога преписује? Ти од Српске Листе или она од тебе? Јер је готово исти однос лажних обећања ,,Листе” о напуштању УЧК институција и лажних (празних) претњи државног врха! немаш ти председниче, а ни твоја Листа, ОНО што би сваки мушкарац и државник морао да има…чврсту решеност. Мада, имаш је ти по некад. Односно УВЕК, али само када треба да се удари на народ србски и права његова!

Још нам у ушима одзвања твоја 3. новембра 2013 л.Г. понуда КФОР-у и Албанцима, да нас, Србе на Северу, за 45 минута ,,Неутрализујеш”. А зашто? Само зато што смо мирно и у сагласју са народом и његовим неизласком на прве албанске изборе, рекли да не признајемо албанске већ само оне изборе које распише наша држава Србија!

Зато господине председниче остави се хроничне обмане народа, да не кажем лажи. Много их је било у ових ,,тамних” 8 година”, тако да је на њих и ,,слеп прогледао”!

Једини потез који би требало и морао да повучеш је повлачење из Бриселских преговора и Б. Споразума, не бежећи од разговора и преговора, али настављајући их на једином легитимном терену, у уједињеним нацијама, где као залеђину имамо бројне пријатеље, међу којима Кину и Русију пре свега.

Можда се ти председниче много лагодније осећаш међу својима – земљама квинте, Тираном и Приштином? Место на којем се налазиш обавезује те да будеш међу пријатељима, али не твојим, већ пријатељима Србије и народа србског!

Зато, ми Срби са Космета захтевамо да се ова тендерска, антисрбска и суицидна политика званичног Београда заустави, да проалбанска Српска листа, синоним најгоре издаје икада, неповратно напусти УЧК институције, а државни врх се повуче из Бриселских преговора и споразума.

Сваки другачији потез ваш сматраћемо као јавно и очигледно агитовање и рад на стварању још једне албанске државе на балкану, што би убрзо еволуирало у велику Албанију.

Ваше је право, наопако, али ипак право да се зарад новца, нечастивог и власти одрекнете Бога, породице и народа свог, најсвирепијом издајом икада!
Али је наша обавеза да вас у Име Бога у том сакаћењу вашем државе и народа, зауставимо!!!”

Повереник за КиМ
Небојша Јовић

РЕИНТЕГРАЦИЈА СВЕТОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ЈЕ ОБАВЕЗА, ДУЖНОСТ И ЧАСТ