Покрет за одбрану Косова и Метохије

Никола Маловић: Након Дана побједе или Тависток институт не постоји узалуд

Никола Маловић (Фото: Матија Крстић)

На Дан побједе у Другом свјетском рату, у коме су Бокељи дали многе животе, сви који деветог маја не славе Дан Европе, противе се официјелном ставу демократске колоније Црне Горе.

Замислимо Боку Которску као брод у боци, на којој пише Montenegro, и која стоји на некој тамо глобалистичкој полици, у 3D Show Room-у свјетске закулисе. У оној соби гдје се дупетом у ваздух диже гравитацијом привучен луфт-балон, исцртан као глобус, са шест континената и са четири океана.

Упућени ће разумјети одакле долази, а осталима ће напросто бити занимљива питалица како се у складу с временима у која смо уроњени, може да огласи, urbi et orbi, излогом сасвим мала и независна, а заправо једина класична обална књижара.

На Дан побједе, који се у поробљеној Боки Которској, интимно и потихо слави већма неголи Дан Европе, биће оних који ће схватити поруку излога састављеног од наслова на Z – јер је констелација књига у излогу херцегновске Књижаре Со одавно постала перформанс.

Излог Књижаре Со на Васкрс (Извор: ФБ страница Николе Маловића)

На Дан побједе у Другом свјетском рату, у коме су Бокељи, тоже, дали многе животе, сви који деветог маја не славе Дан Европе, на евидентан начин противе се официјелном ставу демократске колоније Црне Горе да заставе истичу и побједоносне говоре држе на црвено слово по фашистичком календару.

Пазимо…

Не тако давно, развила се теза на Западу да Русија никако не може да побиједи у Коначном сукобу зато што су они који доносе одлуке, Путин, генерали и стратези, прожети хришћанством. Запад зна да је хришћанин кодиран људскошћу и усред рата, те да не може, савјести и вјере у Бога ради, да се иживљава над непријатељем.

Хришћанин ће заробљеног нахранити, и размијенити, али га неће убити након што се над њим садистички иживљавао прије тога као усташа. Нити ће од непријатељског града да направи Дрезден.

Запад зна да Рус има душу, те да никад први не би дотакао црвено дугме, а ако би га се и дотакао, прекрстио би се, јер би то значио глобални коњец фиљма.

Ко се може звати човјеком а носити милионе људи на души?

Тависток институт не постоји узалуд. Западни ум је ушао у источни, и зна да је хришћанском истоку иживљавање над жртвом одвратно, некарактеристично, да колективни Рус не убија ножем кроз око, нити жртву пече, нити је черечи, нити је једе. Демонизовани људи то заиста чине, а за што нам као доказ није потребно ићи даље од Јасеновца. Или Доњецка.

Хришћанин нема шансе у борби са фашистом, тјелесно, јер фашист ни од чега не преза. Противник без савјести увијек је ђаволов солдат лично.

У почетку ће лагати, као Запад Русију, да се Нато неће ширити на Исток, па ће потицати немире и сукобе, па ће сликати стварност из измијењене перспективе, па ће ангажовати дно дна да за паре прича инверзну причу о истини, па ће фалсификовати и језик и историју и религију, па ће неке домороце задужити да купе пушке, које ће опалити, па ће да клонирају за рат увијек спремне орке, које ће се својом вољом истетовирати кукастим крстовима. Све ће њих, као смртнике из Илијаде што су их одозго надгледали богови са Олимпа, да прате богови закулисе са некрофилним уживањем. Свака режирана смрт донијеће зараду.

Маслина у цвату (Фото: Н. М.)

Кад Руси буду напредовали, Запад ће повећати „војну помоћ“ Укрима. Кад Укри почну да напредују, „помоћ“ ће стизати спорије, или је неко вријеме неће бити уопште. Само да би ратни шоу потрајао. Ко буде задужен да конце повлачи одозго, бестидно ће се забављати, и пунити себи џепове.

Рат у Украјини се отегао, јер сваки Велики рат има усуд да потраје. Обука Украјинаца у америчким базама у Њемачкој што је него увлачење Њемачке у рат? Слање „војне помоћи“ из већине Нато-земаља, што је него увлачење тих земаља у рат против Русије? Русија не може да изгуби рат у Украјини, али Русија не може – без помоћи наднаравне силе – да добије рат против свега удруженог западног зла. Ево пословично неутралне, а лицемјерне, Шведске како улази у Нато пакт. Хоће ли свијет бити ближи миру са још и још у Нато увучених држава, свих против Русије?

У марту и априлу се о деветом мају 2022. причало као о дану када ће Путин ем да прогласи побједу у украјинској војној операцији, ем да подсјети да је од Дана побједе над фашизмом прошло 77 љета.

Авај. Иста машина која је током неколико деценија од Срба из Црне Горе и из Боке Которске направила националне Црногорце, тако је и Украјина родила своје националне младе који нису више Руси. Од исте крви, показали су се једнако добри борци као браћа Руси. Запад ликује, као пагански богови из Илијаде.

Јадна Украјина.

Земља одозго плава небом а одоздо жута житом, постала је глобални bloodcoin, једнима монета за опстанак, другима за апсолутну доминацију. Деветог маја могла би и она да доживи folse flag operation, неке Маркале, неки Рачак, неко режирано зло – а за које би се оптужили Руси. Од стране у рату без савјести не очекују се савјесни поступци. Часни рат је рат који постоји још само у уџбеницима историје вођења оружаних сукоба. На крају се ствари своде на суштину: Армагедон мора бити битка између сила доба и сила зла. Дакле, имаћемо силу добра на једној страни, важно је знати, прије него ли помислимо „како су сви они исти“.

Да се налазимо у Трећем свјетском рату (који с прекидима у биткама траје од 1999), доказује и вишеслојност дејстава. Док су све су очи упрте у украјинско ратно поље, глобалистички пројекти граде се паралелно са ратом у Украјини, али испод радара. На 75. Свјетској здравственој скупштини (22-28. мај) разматраће се мјере за пооштравање Међународних здравствених прописа. Тих се ригидних прописа морају придржавати све земље чланице Свјетске здравствене организације (194 земаља), укључујући и Русију, и Србију и Црну Гору. Зашто би Русија и даље била чланица Свјетске здравствене организације чији је Фондација Била и Мелинде Гејтс највећи појединачни донатор?

Након очекиваног мајској усвајања пооштрених здравствених мјера, могуће је да ће у некој од колонија да избије нова генерисана болест, или верзија онога што трећу годину зовемо короном, да се покрене нови замајац, и нова закључавања, и нова серија вакцинација – јединог средства да се мала, собом одабрана група трси већине, која би да на улици затражи повратак својих права.

Руси су у Украјини дебото открили 30-ак биолабораторија, а Кинези потврдили да их по свијету има преко 300. Да ли птице селице могу преносити болести које погађају само циљану етничку групу? Науци која је толико узнапредовала у злу то више није проблем. Као ни да све биолабораторије истовремено добију order: Пуштајте нови сој. Дроновима, ластама, комарцима, небитно. Увијек ће се наћи неки Бајден да потпише. И увијек ће се наћи потчињене владе да све „препоруке“ Свјетске здравствене организације усвоје и спроведу у дјело. У Србији и Црној Гори? У Србији и Црној Гори.

Сједињене Америчке Државе наочиглед излазе из оквира свих конвенција, те биолошким и фармацеутским оружјем настоје да обезбиједе предност на путу војног освајања свијета.

Други део наслова и према: Стање ствари

(Печат, 12. 5. 2022)