Покрет за одбрану Косова и Метохије

Широм КиМ жене пријављују полицији своје мужеве

Протекла 24 часа била су рекордна када је у питању породично насиље. Нападали су мушкарци углавно своје супруге, партнерке али и друге чланове породица. Полицији је пријављено 13 оваквих случајева за само 24 сата.

У Приштини је јуче ухапшен мушкарац осумњичен да је физички напао свог оца, који је након задобијених повреда медицински збринут. Њему је одређен притвор.

У Косову Пољу ухапшен је мушкарац осумњичен да је претио и физички насрнуо на своју партнерку. Њему је одређен притвор.

У Липљану је ухапшен још један мушкарац због напада на своју супругу, али је он пуштен у међувремену, да би се случај водио кроз редован поступак.

У Грачаници је жена пријавила свог супруга у петак да је дан раније, под дејством алкохола, рушио куц́ни намештај и изазвао насиље у породици. Он је потом и ухапшен, а одређен му је и притвор.

И у Обилићу је супруга пријавила свог мужа због континуираног физичког и психичког насиља над њом и њиховим сином. Овај случај је под истрагом.

У Качанику је ухапшен мушкарац након што је физички напао своју супругу која је лекарски збринута. И њему је одређен притвор.

У Драгашу је жена пријавила супруга да ју је он без вербалног спора физички напао и то два дана раније. Међутим, супруг је у бекству.

Ухапшен је још један мушкарац у Драгашу због насиља над својим родитељима. Он је након свађе насрнуо на њих. И њему је одређен притвор.

А у Призрену је мушкарац ухапшен јер се сумњичи да је такође након свађе насрнуо на своју мајку и две малолетне сестре. Једној од жртава је понуђена медицинска помоц́, док је осумњиченом насилнику одређен притвор.

Више случајева породичног насиља се догодило у овом граду. Приведен је мушкарац који је својој мајци претио ножем, а којег је она била приморана да пријави.

Још једна жена пријавила је свог мужа у истом граду због континуираног психичког насиља над њом. Након разговора са обома, случај је пребачен на редован поступак.

И у Ђаковици је супруг користио психичко злосталвјање над својом супругом, ког је она и пријавила полицији, а и овај случај је пребачен на редован поступак.

У Северној Митровици је синоћ нешто пре поноћи жена пријавила да ју је супруг физички напао након свађе. Са њима је обављен разговор и одлуком тужиоца предмет се води у редовном поступку.

 

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

(КоССев, 19. 06. 2022)

РЕИНТЕГРАЦИЈА СВЕТОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ЈЕ ОБАВЕЗА, ДУЖНОСТ И ЧАСТ