Покрет за одбрану Косова и Метохије

Албански поп фестивал подно Гази местана

Извор: Косовапресс

Отац светски познате певачице Дуе Липе, пореклом са Косова, Дукађин Липа, послао је захтев приштинским властима за коришћење 17 хектара земље на период од 99 година, искористивши ситуацију због одржавања фестивала “Сани хил”, преноси Б92.

Наиме, светска поп звезда Дуа Липа пре неколико дана обавестила је јавност да се овај фестивал, који се одржава у Приштини, сели у Албанију, због тога што њен отац, иначе организатор, није добио земљу на Косову коју је тражио за овај фестивал.

Испред фестивала су саопштили да отказују све планове за организацију у Приштини, зато што Влада Косова још није одобрила одлуку приштинске општине од 10. маја да компанији да у закуп 17 хектара земље за фестивал у селу Доња Брница.

“Фестивал ‘Сани хил’ ставља Косово на посебну мапу и представља изузетну прилику за промоцију наше земље. Наша канцеларија се борила да то остане у Приштини, а наша омладина очекује и заслужује то. Мора да се пронађе решење да се фестивал врати тамо где му је место”, рекао је Диоњета Мифтари, саветник председнице Османи.

На крају је ипак одлучено да ће фестивал бити одржан у Приштини од 4. до 7. августа.

Надлежно Министарство саопштило је да ће се и даље преговарати о питању коришћења земљишта на дужи период. Дукађин Липа захтевао је да добије земљу од 17 хектара у косовској престоници и то на 99 година.

Подсећања ради, овај највећи музички фестивал на Косову основали су 2018. године Дуа Липа и њен отац Дукађин.

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

(Б92/Косово онлајн, 21. 06. 2022)