Покрет за одбрану Косова и Метохије

Слободан Антонић на научном скупу у Андрићграду подсетио на речи Драгоша Калајића: Како ће пропасти Америка, империја зла, о Русији као јединој веродостојној противтежи

Слободан Антонић (Фото: Видео принт)

-Драгош Калајић, често потцењивани аутор, преминуо је, да подсетим 2005. године, нема никакве сумње да ће Америка, звер, после свега бити мртва, убијена, да ће САД на крају да се распадну. Псеудо империји званој Сједињене државе предстоји слом када том светском паразиту буду ускраћене могућности да се гоји и одржава на рачун остатка човечанства, пише Калајић. Када се први пут зауставе у освајању нових ресурса, уследиће, дакле слом те псеудоимперије, каже Калајић. Он се већ тада залагао за изградњу, као противтеже, веродостојне империје а то само може бити Русија. Он тој империји прикључује и остале земље Европе, залаже се за једну врсту империје која би обухватала не само Русе него и друге, не само православне, већ и друге европске народе. Има и једну визију како ће свет да се развија после слома САД. Он мисли да ће урушавање САД, распад, довести до пада САД у амбис трећег света, односно да ће усељеници из Јужне и Средње Америке, Африке, довести до тога да људи са европским коренима остану мањина у САД и да је једини излаз да се сви потомци Европљана врате у Европу, коначно и у своју прапостојбину, а то је Русија са Сибиром. То је његова визија коначне империје после великог преокрета. Калајић говори о новом почетку, блиставом призору планинског водопада, топљењу ледника, усклицима среће, људима који се буде из опсена и окупљају по пољима… Ту се дешава не само обнова природе него и човека у новом почеку нове империје.

Ово је део излагања професора др Слободана Антонића на научном скупу „Србија и Република Српска у свјетскоисторијским промјенама:крај „Новог свјетског поретка“ (1989 – 2022), који је у Андрићграду одржан од 25 – 28. јуна. Цело излагање професора Антонића можете погледати на линку ОВДЕ. На скупу су учествовали угледни научни и културни посленици Јован Мирић,  Александар Петровић, Бојан Јовановић, Слободан Самарџић, Миломир Степић, Јован Душанић, Слободан Рељић, Дарко Ђого.

(Искра, 04. 07. 2022)