Покрет за одбрану Косова и Метохије

Захарова: Косово полигон за “црне“ трансплантације, редови за органе убијених

Извор: МСП Русија
Потпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова назвала је Косово полигоном за рад “црних“ трансплантолога током оружаног сукоба у региону, преносе Новости.
 

„Косово и Метохија је територија ‘црне’ трансплантологије. То је област где су људе живе сецирали и вадили им унутрашње органе ради продаје оним људима који су, безусловно и без намере да клевећем, то је тачно тако, на Западу стајали у редовима чекајући на операцију пресађивања органа. Они су те органе почели да добијају онда када се Косово и Метохија претворило у страшну црну рупу, у којој су људи нестајали, које не само да су убијали, већ су то чинили како би продавали њихове унутрашње органе”, истакла је Захарова у свом јутарњем програму на радију Спутњик.

Специјални суд за Косово формиран је ради разматрања тешких прекограничних злочина, ратних злочина и злочина против човечности, почињених у периоду од 1998. до 2000. године на Косову.

Повод за његово формирање био је извештај Парламентарне скупштине Савета Европе, објављен 7. јануара 2011. године, у ком се тврдило да су чланови ОВК, крајем 1990. почетком 2000. године, били умешани у озбиљне злочине, као што су трговина наркотицима, киднаповање и убиства људи, трговина људским органима.

(Вечерње новости/Косово онлајн, 03. 08. 2022)