Покрет за одбрану Косова и Метохије

Абдулаху: САД процениле да треба да заштите Косово од Куртија

Извор: Економија онлајн

Портпарол Демократске партије Косова Фатон Абдулаху навео је да су САД у недељу заштитиле Косово од Аљбина Куртија, али су сачувале и њега самог, и додао да то најбоље зна Курти. Он је додао да “провладини милитанти трубе да је све око реципроцитета било усклађено са САД”, али то се, по њему, не може доказати.

“Разлика коју вреди правилно разумети је у томе што САД начелно подржавају Косово као државу, и без трикова, односно реципроцитета, али САД не подржавају методе, време или тактику Куртијеве владе за оно што је урађено на северу”, рекао је Абдулаху, преноси Перископи.

Абдулаху је додао да су зато САД изашле и промениле ситуацију на терену пошто су саме оцениле да је то најбоље за Косово, а не у координацији са Куртијевом владом.

“Највец́а лоша ствар је што овај пријатељски и веома конструктиван приступ САД, Курти са својом паранојом може да схвати као припремање политичке замке од стране Американаца, да уђе у дијалог са Србијом где мора да учини уступке”, казао је Абдулаху.

Он је нагласио да све што је Курти урадио у својој политичкој каријери није урађено у координацији са САД.

“На крају, сачекаћемо још 30 дана да се правилно схвати колико је и како Курти координирао са САД и колико спроводи реципроцитет”, закључио је Абдулаху.

(Перископи/Косово онлајн, 03. 08. 2022)