Покрет за одбрану Косова и Метохије

Захарова Мекфолу: А када ће сви Американци почети да плаћају „порез“ за разарање Ирака и Београда?

Овако су Амери од своје Исламске државе „ослободили“ сиријски града Раку

БИВШИ амерички амбасадор у Москви Мајкл Мекфол, који је био и саветник Барака Обаме, иступио је са иницијативом да све западне земље за Русе уведу „таксу за путовања у слободне земље“.

Овај амерички ултралиберал-русофоб је предложио да се тако прикупљена средства „усмере у посебан фонд за обнову Украјине“. И истакао:

„Сваки Рус који добије визу за путовање у у било коју слободну земљу треба да плати додатну таксу или порез. То је данас неопходно“.

На овај најновији Мекфолов испад одреаговала је портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова:

„А колико Американци треба плаћају за обнову држава које су САД уништиле државе. Бојим се и да питам колико би амерички грађани морали да плаћају за обнову Ирака? Колико за разарање Београда?“

У наставку се Мекфолу и лично обратила:

„Мајкл, када Бајденова администрација планира да покрене сличну законодавну иницијативу ради плаћања одштете онима које су Сједињене Државе у тим земљама пропустиле кроз своју машину за млевење меса? Да ли одмах после новембарских конгресних међуизбора?“

Потом је алузивно додала: „Вероватно већ тада, наравно“.

На овај начин је указала да би Бајденова Демократска партија у новембру могла изгубити већину у оба дома Конгреса САД…

И неки европски политичари су већ предложили да се Русима ограничи издавање шенгенских виза.

Такви захтеви су најјачи у Чешкој, Естонији, Летонији, Литванији, Румунији, Пољској, Холандији, Француској, Грчкој и Шпанији.

(Факти/Искра, 12. 08. 2022)