Покрет за одбрану Косова и Метохије

У Грачаници од следеће недеље биоскоп на отвореном!

Фото: КоССев

Уколико вас понекад превисоке температуре натерају да се запитате зашто уопште волети лето, имамо само да вам кажемо: биоскоп на отвореном!

Овом поруком Дом Културе у Грачаници позвао је све љубитеље покретних слика да са њима проведу део следеће недеље у лејзи беговима на свежем ваздуху.

Овај Дом културе организује Филмско лето за младе које подразумева приказивање филмова на отвореном.

Публика ће од 17. до 19. августа имати прилику да из лејзи бег фотеља погледа нека новија филмска остварења како из домаће, тако и стране кинематографије.

На репертоару су следећи филмови:

17. август – 20:00 – „Моје слатко чудовиште“, а потом у 21:30 – „Планина смрти“
18. август – 20:00 „Лето када сам научила да летим“ и у 21:30 „Било једном у Србији“
19. август – 20:00 „Чаролија месеца“ и у 21:30 „Бергманово острво“

 

Гледање филмова под ведрим небом спада у омиљене догађаје за све филмофиле, можда и оне којима је једноставно доста собе и малог екрана.

Гледати филм под звездама, добити омиљено пиће и пратеће грицкалице, уз друштво је не само непоновљив, него догађај, који се једноставно мора доживети, поручују у позивници културни радници у Грачаници.

Цена појединачне карте за филм је 250 динара. Број лејзи бег фотеља је ограничен.

Гости Филмског лета 18. 8. биће деца и млади из Велике Хоче и Гораждевца, за које је Дом културе обезбедио превоз и бесплатне карте.

За све љубитеље филма биће приређен коктел.

Покровитељ Филмског лета за младе је српско Министарство културе и информисања. Циљ пројекта је да се српској омладини промовише филм и да се на тај начин појача културна сцена Косова и Метохије, наводи се у позивници.

(КоССев, 14. 08. 2022)