Покрет за одбрану Косова и Метохије

Курти: Моји министри у понедељак у Прешевској долини, мислим да су због тога затражили да Брнабић дође на Косово, нек’ дође, независнији и демократскији смо од Србије

Фото: Тим Џуда, Твитер

Извор: Коха (Текст је изворно преведен са албанског осим наслова који је адаптиран)

Премијер Косова Аљбин Курти рекао је да премијерка Србије Ана Брнабић може да дође на Косово да види колико је демократска држава Косово.

Курти је рекао да ће Брнабић ући на Косово са личном картом београдских власти, према постигнутом договору.

„Нека Брнабић уђе на Косово са личном картом коју су издале власти у Београду и нека виде да све функционише као демократска држава, која је демократскија и независнија држава од Србије“, рекао је Курти.

Он је потврдио да ће два министра његовог кабинета боравити у понедељак у Прешевској долини, додајуц́и да и сам планира да оде једног дана.

„Агенда наше владе већ је предвидела посету Прешеву, Медвеђи и Бујановцу. Владини званичници ће отићи у понедељак. Мој утисак је да су, када су схватили да ће моји министри ићи тамо, затражили и да дође Брнабић. Отићи ћу једног дана, али то није наша посета као реакција на долазак Брнабићеве“, додао је он.

 

Што се тиче регистарских таблица, Курти је позвао грађане Србе да своје таблице преиначе у РКС у року до 31. октобра.

Он је рекао да ће на овај начин добити и до 5.000 евра неплаћањем акциза и пореза.

„Што се тиче регистарских таблица, даћемо све од себе дипломатски и политички, позивам све грађане и српску заједницу да што пре преиначе таблице јер имају ова два месеца да добију до 5.000 евра не плаћајући ПДВ, акцизе и царину, порез, рок је 31. октобар. Што пре то ураде, више хиљада евра за њих и за своју државу, имају користи од тога, не губе. Реч је о неколико хиљада аутомобила јер чак и део косовских Срба већ има РКС регистарске таблице, као што имају косовске личне карте”, рекао је Курти.

(Коха/КоССев, 03. 07. 2022)