Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вучић: Донели ми неки папир за Косово, одбио сам да га примим, боли ме глава

Извор: Н1

Председник Србије Александар Вучић рекао је да су Мирослав Лајчак и саветници Емануела Макрона и Олафа Шолца у Београд донели неки папир у Београд који је он одбио да прими, одговарајући на питање о нацрту споразуму Београда и Приштине који је објавио Албаниан пост, а који су наводно припремили Немачка и Француска.

 

„Ја сам прочитао тај папир. Знајући шта ће да се збива, одбио сам да га примим. Не могу да кажем да сам четири странице могао да запамтим после петнаестоминутног читања. Јасно је да до објављивања није дошло са српске стране. Да ли су објавили Албанци или неко други, зато што му то одговара користећи медије, потпуно ми је свеједно. Да ли је то сасвим тачно или није, ја не могу сваког детаља да се сетим, али знам шта су биле нечије идеје“,  рекао је Вучић за ТВ Пинк из Њујорка.

Он каже да када је говорио о новој архитектури, није ништа слагао људе у Србији.

„Неке идеје које су они написали, о тим идејама сам слушао. Довољно сам искусан да сам  знао да не треба да узмем тај папир“, навео је Вучић.

Упитан где је сада тај папир, он је рекао да га чека да га узме. На питање да ли ће га узети, он је рекао: „Још не могу, глава ме боли“.

Он је навео и да не постоји могућност да Србија пусти Косово у УН.

„Овде се постављају ствари прилично јасно. Кажу Путин је поставио зид – или си са ове стране или оне стране зида. Предстоје нам тешки притисци и по питању енергетске безбедности“, рекао је Вучић.

Он је навео да ако прихватимо или не прихватимо предлог биће проблема.

„Ако прихватимо, више никада нећете моћи да избаците Приштину из УН“, изјавио је Вучић.

Подсећамо, албански меидји објавили су нацрт споразума који су припремили Немачка и Француска у 13 тачака. А шта пише у њему, можете прочитати овде.

Наташа Латковић

(Нова С, 19. 09. 2022)