Покрет за одбрану Косова и Метохије

Васић: Напад ножем на Србе у Бабином Мосту тужилаштво није квалификовало као покушај убиства

Фото: Косово онлајн

Адвокат Дејан Васић заступник Немање и Саше Митровића из Бабиног Моста, које је комшија Албанац пре неколико дана напао ножем и тешко ранио, каже да је косовско тужилаштво тај случај уместо као покушај убиства квалификовало само као “наношење тешких телесних повреда”. Васић је за Косово онлајн нагласио да случај треба да буде квалификован као “покушај тешког убиства мотивисан етничким разлозима”.

“Као заступник оштећене стране, Саше и Немање Митровића из Бабиног Моста, предао сам Тужилаштву пуномоћје за њихово заступање у кривичном поступку против лица која су их напала тог дана, и из разговора са тужиоцем чуо сам да је кривично дело квалификовано као “наношење тешких телесних повреда”. Не слажем се с тим и сматрам да се ради о кривичном делу “покушај тешког убиства мотивисано етничким разлозима”, изјавио је Васић.

 

Nemanja Mitrović u bolnici
Немања Митровић у болнициФејсбук/Петар Петковић

Адвокат је додао да ће у току ове недеље са надлежним тужиоцем продискутовати о овом питању.

“Писменим путем обратићу се и главном тужиоцу и затражићу да се квалификација кривичног дела промени”, изјавио је Васић.

Он је додао да су приведена два осумњичена и да им је одређена мера судског притвора од месец дана.

“Предмет је тренутно у фази истраге, видећемо докле ће нас довести истрага. Када ми тужилац преда списак предмета о досадашњем току истраге, ја ћу моћи да се о случају детаљније изјасним. Оно што је кључно, сматрам да кривично дело није квалификовано на правилан начин”, казао је Васић у изјави за Косово онлајн.

(Косово онлајн, 19. 09. 2022)