Покрет за одбрану Косова и Метохије

Курти: Нисам рекао да ће бити рата, рекао сам да може да дође до рата

Извор: Клан К.

Косовски премијер Аљбин Курти изјавио је да је, када говори о томе да може да дође до рата, то је оптужба против Србије и поручио представницима опозиције да немају разлога да спречавају те оптужбе, преноси Кљан Косова. 

Курти је тако одговорио на изјаву посланице Алијансе за будућност Косова Тиме Кадрија, која је позвала Куртија да не скреће пажњу са штрајка на Косову изјавама типа “на Косову може бити рата”.

Косовски премијер је замолио посланике да испрате његове интервјуе до краја, као и онај у коме је говорио о могућости рата.

“Нисам рекао да ће бити рата, рекао сам да може да буде рата, али је апсолутна неодговорност са моје стране као премијера када око Косова има 48 офанзивних предњих база, 28 војних и 20 жандармеријских, да кажем да никада неће бити рата, погрешно је. Када кажем да може да буде рата, молим вас да испратите тај интервју до краја, јер је то оптужба против Србије. Нема разлога зашто да заустављате оптужбе на рачун Србије. Ко ратује, Србија ратује, зато је то оптужба у међународној арени против Србије, не знам зашто вам то смета”, рекао је Курти. 

(Клан К./Косово онлајн, 21. 09. 2022)