Покрет за одбрану Косова и Метохије

Проглас: Стид због “поноса”

ГОРЧИНА СТИДА НАКОН „НЕДЕЉЕ ПОНОСА“

проглас поводом срамног држања српских власти

Седамнаестог септембра, супротно јавно изношеним уверавањима од стране председника Републике, председника Владе, министра унутрашњих послова и упркос обавезујућим одлукама о забрани надлежних органа извршне и судске власти, у центру Београда је одржана шетња хомосексуалних активиста у оквиру тзв. европске „Недеље поноса“. Грађани Србије били су сведоци не само призора крајње скаредности него и намерног вређања њихових верских и националних осећања, и осећаја за свêто. За сумрак правне државе крив је један човек, онај који је читавој српској и светској јавности показао да се он налази изнад српских државних установа, и да беспоговорно слуша америчког амбасадора у Србији, иначе, у прошлости извршиоца опсежних злочиначких, антисрпских послова Америке у БиХ и на КиМ.

У данима када је, у име празника који је сâм установио, позивао на национално јединство, супротно плебисцитарном расположењу грађана Србије противном „парадирању“ оних које је неко убедио да је њихова „померена“ интима политички релевантна, својим противзаконитим деловањем тај човек је, ко зна који пут, изазвао раскол – овог пута између друштва и од њега узурпиране државе. Тиме је показао да се, кад год он замисли правна држава испоставља као трагикомична кулиса, а сувереност Србије као бедна шала. Омогућавањем страним гаулајтерима да у трену скрше српске државне установе и читав правни поредак, тај човек није само одузео достојанство српској држави него је увредио част сваког грађанина Србије и сваког Србина. Бешчашће, не само његово лично – то је тековина, али и трајна основа његове личне власти над Србијом, која је, како смо се поново уверили, трансмисија западњачке окупације.

Грађани Србије се увелико питају како ће неко ко није у стању да заштити њихову државу од самовоље амбасадора једне земље поводом само једног случаја, у Београду, бити у стању да заштити сувереност Србије тамо где је та земља и њени сателити системски газе – на Косову и Метохији. У седмици у којој се он више пута јавно заклињао да неће дати „ни педља“ наше јужне покрајине, његов alter vox Вулин поново оживљава управо његову велеиздајничку идеју о „разграничењу“ Србије од КиМ. Онај ко једном пристане да се „разграничи“ од себе, тога увек могу поново принудити на неовлашћено повлачење нових демаркационих линија посред своје земље. Тако су и 17. септембра полиција и приватна обезбеђења срце српске престонице отела од грађана Србије и предала га једном бестидном покрету за ритуално демонстрирање сатанистичке дрскости. У тешким временима у којима живимо – а, по свој прилици, још су тежа пред нама – Србијом не сме управљати рука тиранска, уједно слаба и вероломна.

Из свих ових разлога, а због прекорачења и злоупотребе овлашћења, због приморавања државних органа Србије да раде супротно својим одлукама, супротно прописима, законима и Уставу, због тога што је он лично полуга вишегодишње стране окупације Србије, због срамотног кукавичлука, професионалне неподобности и моралне недостојности, ми, долепотписани

 

АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА сматрамо неподесним и недостојним за обављање функције председника Републике Србије.

 

У Београду, 20. септембра 2022.

  1. проф. др Милош Ковић
  2. проф. др Часлав Д. Копривица
  3. проф. др Слободан Самарџић
  4. проф. др Митра Рељић
  5. др Предраг Анђелић, примаријус
  6. Нићифор Аничић, председник Друштва српских домаћина
  7. проф. др Синиша Атлагић
  8. проф. др Драгиша Бојовић
  9. др Синиша Боровић, генерал
  10. проф. др Милан Брдар
  11. проф. др Игор Вуковић
  12. Срђан Воларевић, књижевник
  13. Славица Вулетић, инжењер
  14. Маринко Вучинић, публициста
  15. др Стеван Гајић
  16. проф. др Јелена Гајић
  17. Миљан Глишић, новинар
  18. др Владимир Димитријевић
  19. др Душан Достанић
  20. проф. др Јован Душанић
  21. проф. др Дарко Ђого
  22. др Горан Ђорђевић, адвокат
  23. др Иван Ивић
  24. Игор Ивановић, публициста
  25. др Слободан Јанковић
  26. др Јован Јањић
  27. др Бојан Јовановић
  28. проф. др Зоран Кинђић
  29. др Снежана Кирин, научни саветник
  30. проф. др Душан Крцуновић
  31. проф. др Слободан Комазец
  32. Емир Кустурица, редитељ
  33. проф. др Александар Липковски
  34. Никола Маловић, књижевник
  35. Михаило Меденица, књижевник и публициста
  36. Мирослав Цера Михаиловић, књижевник
  37. проф. др Срђан Перишић
  38. проф. др Драго Перовић
  39. проф. др Драгољуб Петровић
  40. проф. др Валентина Питулић
  41. проф. др Алек Рачић
  42. проф. др Александар Седмак
  43. Ана Селић, преводилац
  44. Момчило Селић, књижевник
  45. проф. др Добривоје Станојевић
  46. проф. др Миломир Степић
  47. проф др Ђорђе Чантрак
  48. проф.др Љиљана Чолић
  49. др Драган Хамовић
  50. проф. др Зоран Чворовић
  51. проф. др Миладин Шеварлић
  52. Никола Шијан, новинар