Покрет за одбрану Косова и Метохије

Општина Грачаница разменила земљу са приватником: Дала скоро сто пута више него што је узела Б. Стојановић: Издаја!

Скупштина општине Грачаница усвојила је данас „Одлуку о размени општинске непокретне имовине“. Према овој одлуци Општина Грачаница размењује, односно даје Реџи Шоши скоро 17 хектара земље, а Шоши заузврат општини Грачаница уступа свој приватни пут површине око 18 ари.

Одлука је донета на предлог градоначелнице Грачанице Љиљане Шубарић, а предлог је без навођења детаља прочитала директорка Одељења за планирање, урбанизам и заштиту животне средине Александра Ђекић.

„Предлаже се да део катастарске парцеле у Грачаници у власништву општине Грачаница буде у размени са непокретном имовином са местом Равниште у Чаглавици која проглашена парцелом од јавног интереса“, рекла је Александра Ђекић.

Бивши градоначелник Грачанице Бранимир Стојановић објавио је на својој Фејсбук страници прву страну ове одлуке где се у члану 1  наводи да се одобрава „размена следеће општинске непокретне имовине“:  

„Део катастарске парцеле бр.4-0 КЗ Грачаница, површине 169597м2, врста коришћења парцеле-пољопривредно, тренутно коришћење парцеле – пашњак3. Класе власништво Општине Грачаница, са парцелом бр. 909-26 КЗ Чаглавица, површине 1844м2, врста коришћења парцеле-инфраструктура, тренутно коришћење парцеле-приватни пут, место звано РАВНИШТЕ ОКУЋНИЦА, власништво Реxхë Схосхи”.

Стојановић је објавио и копије плана размењених парцела и написао да је у питању “издаја”.

“Ако некоме још увек није јасно зашто је власт у Грачаници морала да буде овако бескичмена и послушна. Ево примера – Управо је поклоњено 17 хектара општинске земље за 18 ари!  Ово је издаја нашег народа који овде живи!  Само да више не причате о останку и опстанку! Срам вас било! Издаја!”, написао је Стојановић.

Зашто је конкретно 18 ари приватне имовине у Чаглавици проглашено за “јавни интерес” и по којој рачуници је за то дата скоро сто пута већа површина и где се наведене парцеле тачно налазе Медија центар данас није успео да сазна.