Покрет за одбрану Косова и Метохије

Рамадани: Уз Куртијеву ратну реторику на Косову могу да инвестирају само компаније које производе оружје

Извор: ГаззетаМетро

Политички аналитичар Шкодран Рамадани критиковао је ратну реторику премијера Аљбина Куртија и оценио да уз такву реторику једино има смисла позвати компаније за производњу оружја да инвестирају на Косову.

Он је на Фејсбуку навео да таквим дискурсом не могу да се убеде компаније које се баве аутомобилима, технологијом и другим областима да инвестирају на Косову јер ти бизниси праве планове само у условима мира и стабилности. Инвеститори, како је рекао, не преузимају ризик у друштву у којем влада ствара и подстиче хаос у сваком сектору, посебно у области безбедности и енергетике.

“Ситуацију чини још апсурднијом чињеница да, осим од Аљбина Куртија, до сада није било озбиљног упозорења од међународних обавештајних служби (као у случају Украјине) да се на Косову спрема рат. Опсесија владе ратом и неспособност за управљање енергетском кризом стварају панику, анксиозност, остављајући земљу на милост и немилост другим земљама. А иронија је следећа: тамо где је највећа вероватноћа рата (север), тамо је и највећа стабилност са снабдевањем електричном енергијом. Чак и бесплатно. Редак парадокс, који само влада идиота може да створи”, навео је Рамадани.

 

(Косово онлајн, 29. 09. 2022)