Покрет за одбрану Косова и Метохије

Грнчарска радионица за децу „Вредне руке“ од понедељка у Грачаници

Фото: Дом културе „Грачаница“

Дом културе „Грачаница“ организује грнчарску радионицу за децу у просторијама библиотеке под називом „Вредне руке“ која ће почети у понедељак. Радионице, које се састоје из теоријског и практичног дела, одржаваће се два пута недељно и биће их укупно осам.

За „Вредне руке“ се могу пријавити деца узраста од 7 до 12 година, чији ће број бити ограничен, а рад ће бити организован у две групе – старија група ће опробати своја умећа од 10.30 часова, а млађа од 13 часова.

Деца ће, како наводи Дом културе „Грачаница“, на овој радионици имати прилику да учествују у процесу рада и израде уметничких предмета од глине.

„Циљ овог пројекта је да се обезбеди интерактивно, занимљиво неформално образовање и квалитетно проведено слободно време. Број деце ће бити ограничен. Након завршене радионице биће организована изложба радова, тако да дођите да се заједно дружимо и стварамо“, поручују из Дома културе.

Сви заинтересовани се могу пријавити лично у просторијама Дома културе „Грачаница“ од 9 до 14 часова или на број телефона 038/65-488.

Предавач ће бити примењени уметник грнчар Добривоје Фуруновић, а након завршетка радионице биће организована и изложба радова.

Покровитељ грнчарске радионице „Вредне руке“ је Министарство културе и информисања Владе Републике Србије.

(КоССев, 30. 09. 2022)