Покрет за одбрану Косова и Метохије

Небојша Јовић: Хвала вам, браћо!

Небојша Јовић

Косметско повереништво Покрета за КиМ, а сигуран сам и сав србски народ на Космету, након деценијског осећаја напуштености, након деценијске трговине и уновчавања наших судбина, егзистенције, безбедности, па и живота наших (од стране председника Србије Александра Вучића и његових сејмена на Космету – Српске листе)

окупљањем вашим, прихватањем да национално треба и мора бити изнад страначког, спознајом и сагласношћу вашом да ововремени крст који као појединци и као народ носимо, мора бити ,,крст” националног јединства, међусобног уважавања и поверења, крст вере, храбрости и непоколебљиве истрајности

Поново се осећа ,,Живим’’!

И осећа да нам се ,,небо које нам пуних 10 и више година, са разлогом, није примало плача ни молитве”, сада отвара.

Пуних 10, а рекао бих и 70 година, важило је правило исказано кроз стихове упокојеног Милана Комненића – ,,Нама нико не оте Косово, но ми више и нисмо за Косово”.

То се променило најпре херојском борбом нашег народа 1999 л. Г.

Кошаре и Паштрик, и не само они већ и херојство срБско широм Србије, показало је да имамо снаге да ову клетву са себе скинемо.

Јуна 1999 лета Господњег, по одласку наше полиције и војске, нас тридесетак у Митровици на мосту, у име Бога сабрани, стали смо наспрам 900.000 Албанаца и НАТО.

Иако одлучни да породице своје, Цркву и државу нашу, светиње и светитеље наше, заједно са оно мало преплашеног народа што је у граду остало, одбранимо и сачувамо…ништа не бисмо постигли да није било воље и помоћи Божје!

Тако нека и вас, али и нас заједно са вама (јер ову борбу само заједно можемо добити), Бог штити и води јер ће ово бити ни мало лака, исцрпљујућа световно – духовна борба против лукавог, али ми њу морамо и можемо добити!

Хвала вам браћо на нади коју сте нам дали вашим окупљањем јер да тога није, сви ми на Космету, што би народни гуслар рекао, не бисмо умирали већ би се у ропству без икакве борбе, живи распадали.

И учините све да нас не разочарате, као што и ми пазимо колико год можемо да се пред прецима не обрукамо и пред потомством не постидимо.

Осетио сам потребу да вам у име моје, у име повереништва Покрета за КиМ, захвалност изразим јер, како већ рекох, сигуран сам да иза сваког слова ове захвалности стоји читав народ србски, косметски, распети али Богу и правди верни.

Стојимо вам на располагању по свим питањима и свим активностима ми који се ни Приштине нити Брисела, али ни званичног Београда, не плашимо. Нама другог пута нема. Данас сви они воде на Косово и Метохију, а одатле у васкрс, даће Бог, домаћинске, родољубиве, у Христа Бога верне Србије!

Повереник Покрета за КиМ