Покрет за одбрану Косова и Метохије

СНФ: И Курти дисциплинује Трајковића                         

Незаслужено, јавност у Србији па чак ни ово јавности међу Србима на КиМ, није (или чак јесте, али погрешно) обавештена о једном врло немилом догађају од 25. октобра 2022. Тога поподнева истражни органи тзв. Републике Косова привели су на саслушање председника СНФ, г. Момчила Трајковића, након вишемесечног полицијског праћења и прислушкивања „скривеним техничким мерама“, како се тврди у налогу за привођење, а због кривичног дела наводе преваре, на пријаву извесног Албанца (што је до сада већ виђено у многим исценираним случајевима). Господин Трајковић је приведен на саслушање у полицијску станицу из које је пуштен кући након обављеног разговора решењем судије Основног суда у Грачаници.

Није тајна ни у Београду ни у Приштини да је Момчило Трајковић бескомпромисни борац за положај српског народа и државе на КиМ, као и да је оштар критичар власти и у Београду и у Приштини, по свим питањима која штете положају српског народа. 

Наиме у последње време г.Трајковић као и СНФ имао је низ јавних иступања која су одударала од званичног наратива о односу Београда и Приштине. Посебно његови наступи на КТВ Зрењанин, N1 i Nova S, поготову последње излагање на Јавној расправи у Косовској Митровици (на тему: Коме треба заједница српских општина?) где је оштро критиковао понашања  Алјбина Куртија, оптужујући га да је његова политика „исељавање преосталог српског нароода“. 

По свему судећи, то је био окидач да се крене у прогон и дисциплиновање господина Трајковића, и као што се видело, тај прогон је врло бруталан. Крајњи циљ прогона је да се човек који је бескомпромисни борац застраши и ако је могуће прогна са Косова и Метохије, (и његове Чаглавице, где упорно опстаје у потпуном албанском окружењу) како би се етничко чишћење довршило много лакше. 

СНФ позива власти у Приштини и господина Куртија лично, да одмах престану са прогоном Трајковића, у противном потврдиће се наша сумња да иза овога најдиректније стоје они.

Нажалост, примећујемо да београдске власти и ако су до сада интервенисали за сваки и најмањи инцидент према косовско-метохијским Србима, у случају Трајковића ћуте као заливени (верујући да косовске власти чине праву ствар). Али имајући на уму чињеницу да је Трајковић под „мерама“ полиције Србије више од четири године, „редовно задржаван на граничним и административним прелазима, праћен и прислушкиван „техничким мерама“, не чуди нас њихово однос према овом бруталном инциденту.

СНФ са жаљењем констатује да су се у српском корпусу појавили људи, медији, портали и „новинари“, који су овај непријатни догађај по све Србе искористили за грубе, примитивне и простачке нападе и етикетирања г. Трајковића, не видећи и своју несрећу. Нека им служи на част. Но о њима неком другом приликом.

У Грачаници, 28.10.2022.

Информативна служба СНФ

РЕИНТЕГРАЦИЈА СВЕТОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ЈЕ ОБАВЕЗА, ДУЖНОСТ И ЧАСТ