Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вулин нуди распарчавање Србије: Ујединити Албанце под условом да се “неће ширити на просторе у којима не живе”

Фото: EPA-EFE/Tibor Rosta

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин упозорио је јавност на планове Приштине и Тиране за стварање Велике Албаније.

“Велика Албанија је велика претња миру на Балкану и једино што може сачувати мир је српски свет. Уједињени Срби су гарант да се уједињени Албанци неће ширити на просторе у којима не живе. Процес уједињења Албанаца је могућ само ако се на исти начин буде решавало национално питање Срба – рекао је Вулин.

Како каже, Запад који отворено подстиче уједињење Албанаца мора да помогне или престане да се супротставља уједињењу Срба, све што се дозволи Албанцима не може се ускратити Србима.

“Балкан ће бити успешан и миран онолико колико се буде решавало национално питање народа на Балкану, зато је српски свет услов опстанка српског народа и основни задатак ове генерације српских политичара у свим земљама на Балкану где Срби живе”, поручио је Вулин.

Подсетимо, док се на сваки вид сарадње Београда и Бањалуке западни центри моћи обруше на Србију, остали су неми на последње отворено демонстрирање планова Приштине и Тиране да избришу постојеће границе и досањају сан о “великој Албанији”. Тако се нико ни из европских земаља, ни из Брисела ни Вашингтона, није огласио због тога што је обележавање 110. годишњице независности Албаније протекло у знаку великоалбанског политичког декора, који је био детаљно испланиран.

Најпре је у недељу 27. новембра у Тирани одржана заједничка седница албанског и косовског парламента, а премијери Еди Рама и Аљбин Курти слали су удружене поруке о “борби за заједнички дом свих Албанаца”. Затим је јуче зграда Скупштине тзв. Косова осветљења бојом албанске заставе, а Курти је заједно са председницом привремених институција Вјосом Османи, шефом парламента лажне државе и албанским званичницима на Тргу заставе у Валони присуствовао подизању албанске заставе, поводом албанског националног празника Дана заставе који се обележава 28. новембра. 

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

П. О.

(Политика, 29. 11. 2022)