Покрет за одбрану Косова и Метохије

Мустафа: Добили смо подршку САД да се питање Прешевске долине узме у разматрање, без тога нема нормализације односа Косова и Србије

Фото: Лична архива/Данас

Шеф Националног савета Албанаца у Србији Рагми Мустафа изјавио је данас да су добили подршку Сједињених Америчких Држава да се питање Прешевске долине узме у разматрање, и истакао да без тог решења неће доћи до нормализације односа Косова и Србије, преноси Теве1.

„Били смо у Стејт департменту и Капитол Хилу, састали смо се и са Ескобаром и са неколико важних сенатора и важних конгресмена, јер сматрамо да би питање Долине требало да буде део дневног реда. Ако погледамо историјске околности, САД су биле главни покретач права и слобода Албанаца“, рекао је Мустафа.

Мустафи сматра да ако се питање долине не реши, нец́е бити нормализације односа и трајног мира између Косова и Србије.

„Добили смо изузетну подршку од Стејт департмента и у процесу смо предузимања даљих корака, а истовремено смо у координацији за могуц́ност заступања у институцијама ЕУ. Не верујем да се може постиц́и трајни мир и да може доц́и до нормализације односа ако питање Прешевске долине не буде део споразума“, казао је Мустафа, преноси Косово онлајн.

(ФоНет/Данас, 30. 11. 2022)